Cattery Dia de Verano

Allereerst hartelijk welkom op onze website! We zouden het erg leuk vinden als je, na het bezoek aan onze website, een berichtje achterlaat in ons gastenboek.  

We wensen je veel plezier op deze website! Heb je vragen, opmerkingen of aanvullingen over deze website of onze kittens, neem dan gerust contact met ons op! 

Betekenis naam Cattery

Onze catterynaam is met veel liefde uitgekozen en betekent: Dag van de Zomer. We hebben voor deze Spaanstalige naam gekozen, omdat je met een Sphynx elke dag een zonnestraal in huis haalt. Net zoals de dagen van de zomer, geeft ook de Sphynx je plezier, warmte, vrolijkheid en energie!

Fokken van de Sphynx

We fokken inmiddels al 11 jaar! Ongelooflijk, de tijd is echt omgevlogen. Eerst zijn we begonnen met het prachtige ras Brits Korthaar. Jarenlang hebben we ons met veel plezier om dit zeer mooie ras geconcentreerd. Op shows waren we altijd weg van het bijzondere ras de Sphynx. Eerst hebben we een tijd beide rassen gefokt, maar we vinden het zelf fijner om ons op 1 ras te concentreren. Er gaat veel energie en tijd in deze mooie hobby zitten, zeker als je het goed wilt doen. Daarom zijn we sinds 5 jaar alleen Sphynx fokkers.

We zijn een kleine, huiselijke cattery. Onze cattery staat onder continu toezicht van Dierenkliniek Ganzeweide te Heerlen. Onze katten zijn allemaal getest op HCM, PKD, FELV en FIV. De gezondheid van onze dieren staat voorop! Voor uitleg over al deze ziektes, zie ons "cattery beleid".

De Sphynx is een heel bijzonder en (bijna) haarloos ras. Ze zijn gezellig actief en erg intelligent. Ze hebben aparte verzorging nodig, zoals regelmatig een badje! Mocht je zo'n geweldige kat in huis willen nemen, bereid je dan wel goed voor. Onze website biedt je de ideale mogelijkheid om je al behoorlijk goed in te lezen.

We zijn lid van de NKFV (Nederlandse Kattenfokkers Vereniging - www.nkfv.nl). Hier staat onze cattery geregistreerd en komen de stambomen van onze kittens vandaan.

Onze Sphynxen

We hebben prachtige Sphynxen, allemaal eigen fok, behalve onze zeer mooie kater Domino. Ze kunnen het allemaal heel goed met elkaar vinden, we hebben een leuke, vrolijke, sterke, gezonde groep! Voor foto's verwijzen we naar hun eigen pagina, te vinden onder "Poezen" en "Katers"!

In het menu aan de rechterkant van de pagina kun je alle informatie vinden over onze katten, kittens, plannen en beleid. In de paarse kolom kun je steeds nieuwe foto's zien van al onze Sphynx kittens en katten!

Hartelijke groet,
Kim en Joost